| Δελτίο Τύπου

Η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει τους ανερχόμενους ιστιοπλόους Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Μπήτρο

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει και φέτος ως υπερήφανος υποστηρικτής των προσπαθειών των δύο νεαρών αστεριών της εθνικής ιστιοπλοΐας Δημήτρη Παπαδημητρίου και Δημήτρη Μπήτρου.

Groupama Sailing Team - Δημήτρης Μπήτρος, Δημήτρης Παπαδημητρίου

Οι δύο ιστιοπλόοι της «Groupama Ασφαλιστική Sailing Team» κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις μίας απαιτητικής –και λόγω της πανδημίας- χρονιάς και έχουν ήδη βάλει πλώρη για νέες, δυνατότερες προκλήσεις μέσα στο 2022.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου μέσα στο 2021 κατέκτησε την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη στην κατηγορία του (laser radial) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και την 8η θέση στον διεθνή αγώνα Vilamoura Grand Prix. Επιπλέον, συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στη Βάρνα της Βουλγαρίας, όπου κατετάγη 23ος στην ολυμπιακή κατηγορία, ενώ για μόλις 3 θέσεις δεν κέρδισε, δυστυχώς, την πολυπόθητη πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για το 2022, το «φορτωμένο» αγωνιστικό του πρόγραμμα περιλαμβάνει διεθνείς αγώνες στη Μαγιόρκα (2-9/4) και στο Ier της Γαλλίας (20-27/4), καθώς και το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών στο Μεξικό και αμέσως μετά τους Μεσογειακούς αγώνες στην Αλγερία.

Ο Δημήτρης Μπήτρος από πλευράς του, συνεχίζει την πολλά υποσχόμενη πορεία του, πλέον ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, στην κατηγορία 420 και φυσικά ως μέλος της Εθνικής Ομάδας ιστιοπλοΐας. Το 2021 εισήλθαν μαζί με τον συναθλητή του Σίμο Μιχαλόπουλο στην Εθνική ομάδα ως πρώτο πλήρωμα, έχοντας κατακτήσει την 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών. Με την Εθνική ομάδα ταξίδεψαν στην Ιταλία για το Παγκόσμιο (San Remo) και το Ευρωπαϊκό (Formia) πρωτάθλημα, όπου κατέκτησαν την 7η και την 10η θέση αντίστοιχα. Το 2022 αναμένεται εξίσου συναρπαστικό, καθώς έγινε αλλαγή πληρώματος σε μεικτό (αγόρι-κορίτσι) και στόχος του Δημήτρη Μπήτρου παραμένει η πρωτιά.

Η Groupama Ασφαλιστική θα συνεχίσει να βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό και των δύο «Δημήτρηδων» της ελληνικής ιστιοπλοΐας και για το 2022, όπως άλλωστε το πράττει για περισσότερο από τρία χρόνια. Με το ταλέντο και τη συνέπειά τους, οι δύο νεαροί ιστιοπλόοι, φιλοδοξούν μέσα σε αυτόν τον χρόνο να κατακτήσουν νέες κορυφές και να αναδείξουν τη χώρα μας σε υπολογίσιμη δύναμη στο παγκόσμιο ιστιοπλοϊκό στερέωμα και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία!