| Ανακοίνωση

Η Groupama Ασφαλιστική στο 1ο Συμπόσιο Οικονομικού Εγκλήματος

Με μεγάλη χαρά, η Groupama Ασφαλιστική συμμετείχε στο 1o Financial Crime Symposium, που διοργάνωσε η εταιρεία Deloitte στο Ωδείο Αθηνών στις 14/9/23.

Με συμμετέχοντες εκπροσώπους μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και ηγέτες του κλάδου, η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερώσει σχετικά με τις τρέχουσες παγκόσμιες εξελίξεις στη διαχείριση κινδύνου οικονομικού εγκλήματος, στη νέα ψηφιακή εποχή.

Στο πάνελ για τον τραπεζοασφαλιστικό μετασχηματισμό της διαδικασίας ”due diligence” των πελατών συμμετείχε ο Michel Montbertrand, Επικεφαλής Κανονιστικής Συμμόρφωσης, AML Officer & Αναπληρωτής DPO στην Groupama Ασφαλιστική.

Σε μια εκτενή παρουσίαση ανέλυσε τις Βασικές Περιοχές Κινδύνου στον ασφαλιστικό τομέα, αλλά και τις εσωτερικές ενέργειες της Groupama Ασφαλιστικής για την συμμόρφωση με κανονιστικές απαιτήσεις που σχετίζονται με θέματα καταπολέμησης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (ΞΧ/ΧΤ).

Επίσης, αναφέρθηκε στην πολύ επιτυχημένη ένταξη της εταιρείας στην υπηρεσία eGov-KYC «Συστηθείτε» ή αλλιώς “Know Your Customer”, όντας μάλιστα η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα που υλοποίησε αυτή τη δυνατότητα. Εκτός από το βασικό στόχο της υπηρεσίας, που δεν είναι άλλος από την παροχή κορυφαίας εξυπηρέτησης και εμπειρίας των ασφαλισμένων μας, ο Michel Montbertrand ανέλυσε πώς το έργο αυτό συνέβαλε στη διαχείριση και την αφομοίωση των ιδιαίτερων απαιτήσεων της κανονιστικής συμμόρφωσης στο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τέλος, αναφέρθηκε και στη συμβολή του Μίλτου Κοσμά, Project Manager στην Groupama Ασφαλιστική, για την επίλυση των δύσκολων προκλήσεων κατά την ανάπτυξη του έργου, καθώς και για την κατάλληλη λήψη αποφάσεων, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ασφαλή, γρήγορη και εύκολη επικαιροποίηση των προσωπικών τους στοιχείων.