| Δελτίο Τύπου

Groupama Ασφαλιστική: 14 χρόνια αρωγός των Παιδικών Χωριών SOS

Η Groupama Ασφαλιστική, θα βρίσκεται και φέτος -για 14ο συναπτό έτος- στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS στηρίζοντας το πολυσήμαντο έργο του οργανισμού στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Groupama Ασφαλιστική: 14 χρόνια αρωγός των Παιδικών Χωριών SOS

Η χορηγία της Groupama Ασφαλιστικής θα διατεθεί τόσο για την κάλυψη των αναγκών του Ξενώνα Βρεφών SOS, όπου φροντίζονται κακοποιημένα ή παραμελημένα βρέφη και νήπια, όσο και για την ενίσχυση του προγράμματος αναδοχής, προκειμένου όλο και περισσότερα παιδιά να μεγαλώσουν με μία οικογένεια. Πρόθεση της εταιρείας είναι, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να στείλει ένα μήνυμα αγάπης, αισιοδοξίας και αλληλεγγύης για την πιο ευάλωτη κοινωνικά ομάδα, τα παιδιά χωρίς οικογένεια.

Ειδικότερα, ο Ξενώνας Βρεφών SOS επιλαμβάνεται της προστασίας παιδιών (0 έως 5 ετών), που βρίσκονται σε κίνδυνο και χρήζουν άμεσης παρέμβασης, προσφέροντάς τους την απαραίτητη φροντίδα και ασφάλεια. Προτεραιότητα αποτελεί η ασφαλής επιστροφή τους στο οικογενειακό τους περιβάλλον, η οποία επιτυγχάνεται με την παροχή εξειδικευμένων ψυχοκοινωνικών και ψυχοθεραπευτικών υπηρεσιών. Εάν αυτή δεν καθίσταται δυνατή, τότε ο οργανισμός, μέσα από την Υπηρεσία Αναδοχής, φροντίζει για την εξεύρεση μιας κατάλληλης οικογένειας με Αναδοχή ή Υιοθεσία πάντα σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές αρχές.

Ο Χρήστος Κάτσιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Groupama Ασφαλιστικής ανέφερε σχετικά: «Παραμένουμε σταθερά δίπλα στα Παιδικά Χωριά SOS, γνωρίζοντας το έργο τους και εκτιμώντας την προσπάθειά τους να παρέχουν το υψηλότερο επίπεδο φροντίδας στα απροστάτευτα παιδιά. Μας συγκινεί το γεγονός ότι η –από καρδιάς- συνεισφορά μας μπορεί να βελτιώσει το μέλλον αυτών των παιδιών. Με την ελπίδα ότι θα έρθει η στιγμή που δε θα υπάρξουν άλλα παιδιά σε δεινή θέση, η Groupama Ασφαλιστική θα συνεχίσει να προσφέρει τη διαχρονική στήριξή της στα Παιδικά Χωριά SOS».

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας , Γενικός Διευθυντής Παιδικών Χωριών SOS συμπλήρωσε: «Η σχέση των Παιδικών Χωριών SOS με την Groupama Ασφαλιστική στηρίζεται στην κοινή μας πίστη ότι κάθε παιδί αξίζει τα καλύτερα δυνατά εφόδια για το μέλλον του. Μετρώντας πλέον αρκετά χρόνια συμπόρευσης, δε μπορούμε παρά να θεωρήσουμε τους ανθρώπους της εταιρείας, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν την ευαισθησία τους, ως «δικούς μας». Ευχαριστούμε από καρδιάς για την αδιαπραγμάτευτη εμπιστοσύνη σας».