| Ανακοίνωση

Πώς να διατηρήσετε ζεστό το σπίτι σας το χειμώνα

Δείτε έξυπνους και εύκολους τρόπους για να διατηρήσετε σωστή θέρμανση στο σπίτι σας, τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Πώς να διατηρήσετε ζεστό το σπίτι σας το χειμώνα

  1. Εκμεταλλευτείτε το ηλιακό φως όποτε βρίσκετε ευκαιρία, ανοίγοντας τις κουρτίνες και αφήνοντας το φυσικό φως του ήλιου να σας ζεστάνει.
  2. Τοποθετήστε χαλιά και μοκέτες, τα οποία αποτελούν χρήσιμα μονωτικά υλικά και εμποδίζουν τον κρύο αέρα να εισέρχεται στο σπίτι από το δάπεδο, μειώνοντας έτσι σημαντικά την απώλεια θερμότητας.
  3. Καλύψτε τους τοίχους με διακοσμητικά αντικείμενα, όπως καθρέπτες, πίνακες ή ακόμα και πόστερ, ώστε να αποτρέψετε όσο το δυνατό περισσότερο την απώλεια θερμότητας από τους τοίχους. 
  4. Κλείστε τις πόρτες στα δωμάτια που δεν χρησιμοποιείτε και τόσο συχνά, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την κυκλοφορία κρύου αέρα στο υπόλοιπο σπίτι.
  5. Διευκολύνετε τη ροή της θερμότητας που εκπέμπεται από το καλοριφέρ ή το τζάκι σας, μετακινώντας τυχόν έπιπλα και αντικείμενα που εμποδίζουν την κίνηση του ζεστού αέρα στο δωμάτιο.
  6. Όποτε είναι δυνατό, ελαττώστε τη χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο ή την κουζίνα σας, καθώς απορροφά τον ζεστό αέρα που ανεβαίνει στο ταβάνι και τον μεταφέρει έξω από το σπίτι.
Μοιράσου το: