| Δελτίο Τύπου

H Groupama Ασφαλιστική υποστηρίζει την Εβδομάδα Πρόληψης για τον Καρκίνο στη Γυναίκα

Η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει έμπρακτα την ενημερωτική εκστρατεία που διοργανώνει το δίκτυο «Γυναίκες στην Ογκολογία - Women 4 Oncology Hellas» από τις 17 έως και τις 23 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πρόληψης για τον Καρκίνο στη Γυναίκα.

Groupama - Γυναίκες στην Ογκολογία

Σε αυτό το διάστημα, η συγκεκριμένη μη κερδοσκοπική επιστημονική ομάδα εντείνει τις δράσεις της για την πρόληψη της νόσου με δωρεάν κλινικές εξετάσεις, υπερηχογράφημα μαστού και βιωματικά σεμινάρια άσκησης και διατροφής, διοργανώνοντας παράλληλα τριήμερο ιατρικό συνέδριο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη. Η καμπάνια ενημέρωσης θα ολοκληρωθεί με μια ξεχωριστή συναυλία στο Ηρώδειο, με τη συμμετοχή του Διονύση Σαββόπουλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φετινές δράσεις, πρέσβειρα των οποίων είναι η δημοσιογράφος Σία Κοσιώνη, τελούν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα δράσεων στο www.w4ohellas.org.

Οι «Γυναίκες στην Ογκολογία» είναι ένα σωματείο ενημέρωσης και κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τη γυναίκα ασθενή με καρκίνο στην Ελλάδα, το οποίο συγκροτήθηκε από έξι γυναίκες Παθολόγους - Ογκολόγους τον Μάϊο του 2014. Στόχος του είναι η δημιουργία ενός μόνιμου ταμείου για την υποστήριξη οικονομικά αδύναμων γυναικών, καλύπτοντας διαγνωστικές μοριακές εξετάσεις, η δαπάνη των οποίων δεν προβλέπεται από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και η καλλιέργεια μιας συγκεκριμένης κουλτούρας πρόληψης, με έμφαση στην αντίληψη ότι ο καρκίνος είναι μια νόσος που όταν εντοπιστεί σε πρώιμα στάδια, κατά κανόνα θεραπεύεται.

Η Groupama Ασφαλιστική συνεχίζει σταθερά να στέκεται αρωγός σε κοινωφελείς δραστηριότητες που αποσκοπούν στην καλύτερη δυνατή ενημέρωση της κοινωνίας πάνω σε ευαίσθητα ζητήματα, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα για την αντιμετώπιση του καρκίνου μέσω της έγκαιρης διάγνωσής του.