| Δελτίο Τύπου

16 καινοτόμες ιδέες για τον κλάδο της Ασφάλισης στο πρώτο Hackinnow

Μετά από ένα δημιουργικό και άκρως παραγωγικό 24ωρο και τη συμμετοχή 16 ομάδων ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας HackInnow, στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης (InsurTech) που διοργάνωσαν η Groupama Ασφαλιστική και το Corallia την Παρασκευή 11 και το Σαββάτο 12 Νοεμβρίου στο α2-innohub στο Μαρούσι.

Όλες οι ομάδες, αποτελούμενες από 2-5 άτομα, επέλεξαν μία από τις 10 προκλήσεις του διαγωνισμού και δημιούργησαν προηγμένες εφαρμογές και υπηρεσίες για τον Ασφαλιστικό κλάδο, που αξιολογήθηκαν για την καινοτομία τους, την εμπορική τους αξιοποίηση, τον βαθμό ωριμότητας των ιδεών και τέλος, την αρτιότητα και συμπληρωματικότητα των μελών των ομάδων.

Οι ομάδες που κατάφεραν να πείσουν τα μέλη της κριτικής επιτροπής με την ιδέα τους και κατέκτησαν τα πολυπόθητα βραβεία ήταν: α) η ομάδα Stealth με συντονιστή τον Δημήτρη Γιαννάκη που κατέκτησε το πρώτο βραβείο, τη δυνατότητα να παρουσιάσει την ιδέα της στην ομάδα διοίκησης της Groupama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στη Γαλλία, μία θέση στο τρίμηνο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης για την περαιτέρω ωρίμανση της ιδέας στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής στην Αθήνα και 3.000€, β) η ομάδα Django με συντονιστή τον Δημήτρη Παππά που έλαβε το δεύτερο βραβείο, μία θέση στο πρόγραμμα επιχειρηματικής ανάπτυξης που προσφέρει το HackInnow και 2.000€ και τέλος, γ) η ομάδα Roadcube με συντονιστή τον Δημήτρη Καλαβάση που πήρε το τρίτο βραβείο και 1.000€.

To HackΙnnow χαιρέτησαν οι κ.κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, καθ. Βασίλειος Μακιός, Γεν. Διευθυντής του Corallia, Christophe Chantepy, Γάλλος Πρέσβης στην Ελλάδα, Dominique Uzel, CEO της Groupama International και καθ. Γεώργιος Δουκίδης, Καθηγητής και Διευθυντής ELTRUN, ΟΠΑ. Την κριτική επιτροπή του HackInnow αποτέλεσαν οι κ.κ. Νικήτας Δεσποτίδης, Διευθυντής Ernst and Young, Μάκης Ιωάννου, Διευθυντής Finvent, Χρήστος Κάτσιος, Κυριάκος Κυριακόπουλος, Καθηγητής στο ALBA και Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, Aν. Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ο κ. Χρήστος Κάτσιος, Γενικός Διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, δήλωσε σχετικά μετά τη λήξη του διαγωνισμού: «Αποτελεί μεγάλη χαρά για όλους εμάς στη Groupama Ασφαλιστική, που τόσοι νέοι και νέες, ξεπέρασαν κατά πολύ τις αρχικές μας προσδοκίες, και κυρίως τα συνηθισμένα στεγανά της ιδιωτικής ασφάλισης με τις ανατρεπτικές τους ιδέες και προτάσεις. Αυτό που ζήσαμε στο Ηackinnow, μας δίνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ως ασφαλιστική εταιρία, αλλά και εθνικά, να νιώθουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι. Για το λόγο αυτό, καθώς και για προδιαγεγραμμένες στρατηγικές μας αποφάσεις, συνεχίζουμε να επενδύουμε στηρίζοντας πιστά μια εκ των εταιρικών μας Αξιών, την Καινοτομία».

Ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia ανέφερε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με την επιτυχή έκβαση του πρώτου HackInnow που διοργανώσαμε με την Groupama Ασφαλιστική. Οι 16 συμμετέχουσες ομάδες οδήγησαν στη γέννηση νέων ιδεών, ανέδειξαν νέα ταλέντα και συνέδεσαν τον κλάδο της Ασφάλισης με την καινοτομία. Το Corallia, θα συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα και συστηματικά τους νέους της χώρας, μέσα από δράσεις που προάγουν τις επιστήμες, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

Περισσότερες πληροφορίες για το HackInnow στη διαδικτυακή διεύθυνση www.hackinnow.gr.

Σχετικά με την Groupama Ασφαλιστική
Η Groupama Ασφαλιστική αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά. Με κύκλο εργασιών που ανήλθε στα €138.2 εκατ. το 2015, η εταιρία διακρίνεται για το κύρος και την αξιοπιστία της, παρέχοντας ολοκληρωμένα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες. Η Groupama Ασφαλιστική διατηρεί ένα ισχυρό δίκτυο αποκλειστικών ασφαλιστικών συμβούλων και πρακτόρων, καλύπτοντας τις ανάγκες των πελατών της σε όλη τη χώρα. Από το 2007, αποτελεί 100% θυγατρική του γαλλικού Ομίλου Groupama, που φιλοδοξεί να οδηγήσει την Groupama Ασφαλιστική στην κατάκτηση μιας εκ των ηγετικών θέσεων στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Ο γαλλικός Όμιλος Groupama παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών, τραπεζικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καλύπτοντας τις ανάγκες 13 εκατομμυρίων πελατών, σε διεθνές επίπεδο. Με ιστορία άνω των 100 ετών, ο Όμιλος Groupama εξελίσσεται συνεχώς, ανταποκρινόμενος στις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών του. Ο Όμιλος απασχολεί 33.500 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε 12 χώρες, κατά κύριο λόγο στην Ευρώπη, αλλά και στην Ασία, σε χώρες όπως η Κίνα και το Βιετνάμ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση www.groupama.gr

Σχετικά με το Corallia
Το Corallia, Μονάδα του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, ιδρύθηκε το 2005 και έχει αναλάβει την οργανωμένη και συστηματική διαχείριση και ανάπτυξη clusters, αποτελεί θερμοκοιτίδα και επιταχυντή νεανικής επιχειρηματικότητας. Σήμερα, συντονίζει τρία τεχνολογικά clusters υψηλής εξειδίκευσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 160 μέλη, το gi-Cluster (Ψυχαγωγικές και Δημιουργικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές), το mi-Cluster (Συστήματα & Εφαρμογές Νανο/Μικροηλεκτρονικής), το si-Cluster (Διαστημικές Τεχνολογίες & Εφαρμογές) και έχει βραβευτεί με την πιστοποίησης αριστείας Gold Label για τη διαχείρισή τους. Επιπλέον, διαχειρίζεται τη λειτουργία δυο θεματικών Επιχειρηματικών Κέντρων Καινοτομίας: το α2-innohub στο Μαρούσι και το π1-innohub στην Πάτρα και έχει αποκτήσει πιστοποίηση αριστείας EU|BIC. Επίσης, υλοποιεί μια σειρά πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της Νεανικής Επιχειρηματικότητας με σημαντικούς εταίρους και υποστηρικτές: έναν από τους σημαντικότερους επιταχυντές της χώρας, το πρόγραμμα egg-enterˑgrowˑgo σε συνεργασία με τη Eurobank, το Educational Trip που υλοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ελλήνων φοιτητών διεθνώς αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, Hackathons, Ημέρες Καριέρας, Internships Days, Networking Days, κ.ά. To Corallia είναι πιστοποιημένο με ISO 9001:2008, βάσει των διαδικασιών TUV NORD CERT, για το σύστημα διαχείρισης που εφαρμόζει στη διαχείριση προγραμμάτων, έχει αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με σημαντικούς ευρωπαϊκούς φορείς χάραξης πολιτικής καθώς και διεθνείς συνεργασίες στρατηγικής σημασίας. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση:www.corallia.org