Πρωτοβάθμια Περίθαλψη & Διαγνωστικές Εξετάσεις: Ο Συνδυασμός για Καλή Υγεία

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες διαγνωστικές εξετάσεις; Με την απόκτηση ενός προγράμματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης θα βάλεις τέλος στις δικαιολογίες που αφορούν την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου!

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Κομισιόν («Προφίλ Υγείας 2019») στην Ελλάδα, το ένα τρίτο της υγειονομικής περίθαλψης πληρώνεται απευθείας από την τσέπη των νοικοκυριών (συμπεριλαμβανομένων των άτυπων πληρωμών). Επομένως, ακόμα κι αν διαθέτεις κοινωνική ή ομαδική ασφάλιση ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) περίθαλψης σου δίνει πρόσβαση σε εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας, όπως εξετάσεις και επισκέψεις σε γιατρούς, προστατεύοντας την υγεία σου, αλλά και τον οικονομικό σου προγραμματισμό.


Κεφάλαιο «Διαγνωστικές Εξετάσεις»


Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες διαγνωστικές εξετάσεις; Εάν δεν απάντησες αμέσως, μη νιώθεις άσχημα. Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων παραλείπουν το ετήσιο check-up και επισκέπτονται τον γιατρό μόνο όταν νιώθουν άρρωστοι, κυρίως λόγω κόστους και έλλειψης χρόνου.

Άλλωστε γιατί να επισκεφτεί κανείς το γιατρό ή να υποβληθεί σε εξετάσεις αν νιώθει καλά; Αν και εύλογο το ερώτημα, είναι αποδεδειγμένο ότι η πρόληψη μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου που νοσεί. Για παράδειγμα, ο καρκίνος του μαστού είναι μία πάθηση που εάν διαγνωστεί έγκαιρα μπορεί να καταπολεμηθεί. Αντίστοιχα, και οι καρδιακές παθήσεις μπορούν να διαγνωστούν έγκαιρα με μια απλή εξέταση αίματος, ενώ πολλές παιδικές ασθένειες μπορούν να αποφευχθούν με μία επίσκεψη στο γιατρό.

Με ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα είσαι σε θέση να βάλεις στο πρόγραμμα και τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις για εσένα ή και για κάθε μέλος της οικογένειάς σου. Παράλληλα, θα ξέρεις ότι μπορείς να αντιμετωπίσεις ένα ιατρικό απρόοπτο που δεν απαιτεί νοσηλεία χωρίς να σκέφτεσαι τα επιπλέον κόστη, τα οποία πολλές φορές σε βγάζουν εκτός προϋπολογισμού.
 

3 Σημαντικά Προνόμια Για Την Υγεία σου
 

Τα προγράμματα πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης σου εξασφαλίζουν μία σειρά από προνόμια υγείας συχνά με χαμηλό κόστος, ώστε να μπορείς να επικεντρωθείς στην υγεία σου.

  1. Πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες (ιατρικές επισκέψεις, φυσιοθεραπείες κλπ.), χωρίς ταλαιπωρία και χωρίς προασφαλιστικό έλεγχο
     
  2. Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις σε αξιόπιστα διαγνωστικά κέντρα για όλη την οικογένεια
     
  3. Απευθείας κάλυψη των εξόδων εξωνοσοκομειακής περίθαλψης από την ασφαλιστική εταιρεία

Προγράμματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Από Την Groupama
 

Η Groupama σου προσφέρει επιλογή από τρία πλήρη και προσιτά προγράμματα πρωτοβάθμιας πρόληψης: Santé Vital σε συνεργασία με τον Όμιλο Affidea, Santé Primaire σε συνεργασία με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ και Santé Principe σε συνεργασία με τον Όμιλο ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ.

Κάθε πρόγραμμα σου εξασφαλίζει ιατρική φροντίδα με κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις για λόγους ασθένειας, ατυχήματος ή και πρόληψης, σε κόστος τόσο χαμηλό που μπορεί να κάνεις απόσβεση των ασφαλίστρων από την πρώτη κιόλας χρήση για εξετάσεις!

Οι βασικές παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με ετήσιο όριο κάλυψης από €1.500 έως €2.000 κάθε χρόνο
  • Απεριόριστες επισκέψεις σε ιατρούς, με χαμηλό κόστος (εκτός του Santé Primaire που προσφέρει 5 επισκέψεις)
  • Απεριόριστες Φυσιοθεραπείες με μόνο €20 ανά συνεδρία
  • Δωρεάν 1 check-up το χρόνο
  • Πρόσθετες εκπτωτικές υπηρεσίες υγείας, όπως ενδεικτικά, οδοντιατρικές πράξεις, αποτρίχωση, κοσμητική ιατρική, διατροφολόγος, προγεννητικός έλεγχος, κλπ.

Και επειδή στόχος μας είναι να νιώθεις πάντοτε σιγουριά, σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, η Groupama Ασφαλιστική υπερβαίνει τους συμβατικούς όρους της ασφάλισης και καλύπτει το κόστος για το μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού στους ασφαλισμένους του προγράμματoς πρωτοβάθμιας περίθαλψης Santé Vital!

Πόσο Κοστίζει Ένα Πρόγραμμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης;
 

Το κόστος είναι μικρό σε σχέση με την πληθώρα σύγχρονων καλύψεων και υπηρεσιών που προσφέρουν τα προγράμματα εξωνοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ σε συνδυασμό με το ευρύ δίκτυο ιατρικών ειδικοτήτων για επισκέψεις στο ιατρείο, στο πολυιατρείο ή και το σπίτι, σίγουρα θα βρεις το πρόγραμμα που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες.

Κόστος Ασφάλισης:

  • Santé Principe: €96/χρόνο
  • Santé Primaire: €165/χρόνο, με δυνατότητα έκπτωσης σε οικογενειακό συμβόλαιο
  • Santé Vital: €210/χρόνο

Έτσι, εντάσσοντας στον ετήσιο προϋπολογισμό σου ένα μικρό σχετικά κόστος, μπορείς να ελέγχεις αποτελεσματικά την υγεία σου αλλά και της οικογένειάς σου. Παράλληλα, οι τακτικές διαγνωστικές εξετάσεις και η υιοθέτηση μιας προληπτικής στάσης σε ό,τι αφορά σε θέματα υγείας, διευκολύνουν τον εντοπισμό και την έγκαιρη αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα μπορούσαν σε άλλη περίπτωση να προκαλέσουν αναστάτωση.

Τέλος, το κάθε πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας της Groupama μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, για την πιο ολοκληρωμένη προστασία της υγείας σου, χωρίς “ίσως”, “μπορεί”, “κι ama”. Ψάξτο σήμερα!

Εγγραφείτε στο Newsletter