Ασφάλεια BnB: Τι σημαίνει και ποιες καλύψεις σου προσφέρει

Είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου και το αξιοποιείς, μισθώνοντάς το βραχυχρόνια; Μην παραλείψεις να το ασφαλίσεις, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα διαταραχθεί η οικονομική σου κατάσταση εάν χρειαστεί να αντιμετωπίσεις κάποια απρόβλεπτη κατάσταση.

Η βραχυχρόνια μίσθωση, είναι αναμφισβήτητα μία τάση της εποχής, ειδικά στις σύγχρονες πόλεις με αυξημένο αριθμό επισκεπτών, ενώ πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων την αντιμετωπίζουν ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους

Όμως, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα ή κάποιο περιστατικό. Αυτό το ζήτημα έρχεται να καλύψει η ασφάλεια BnB, διασφαλίζοντας ότι δεν θα επηρεαστούν τα οικονομικά σου ενώ σου παρέχει το κατάλληλο πλέγμα προστασίας απέναντι σε κάθε απρόβλεπτη κατάσταση.

Ποια είναι τα πραγματικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες;
 

Εάν λοιπόν μισθώνεις το ακίνητό σου, καλό είναι να γνωρίζεις τα οφέλη που σου προσφέρει ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα γενικής αστικής ευθύνης τουριστικής κατοικίας ή διαμερίσματος βραχυχρόνιας μίσθωσης. Εξάλλου, τα οφέλη είναι η μόνη απάντηση που αναζητάς στο ερώτημα γιατί πρέπει να συνάψεις ένα αντίστοιχο συμβόλαιο. 

Πιο συγκεκριμένα, επιλέγοντας να ασφαλίσεις αυτή την επιχειρηματική σου δραστηριότητα κερδίζεις:

  • Ολοκληρωμένη προστασία
  • Συνδυασμό πολλαπλών καλύψεων για απρόβλεπτους κινδύνους
  • Γρήγορη εκτίμηση ζημιών
  • Εξαιρετικά προσιτό κόστος ασφάλισης
  • Άμεση διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς

Ποιες είναι οι βασικές καλύψεις της ασφάλειας BnB;
 

Αποκτώντας ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα BnB, αποκτάς πρόσβαση σε πολύ σημαντικές καλύψεις, οι οποίες θα σε “προστατεύσουν” ως ιδιοκτήτη σε περίπτωση που βρεθείς αντιμέτωπος μ’ ένα πρόβλημα ή μια πρωτόγνωρη κατάσταση που δεν είχες υπολογίσει. 

Η ασφάλεια BnB καλύπτει λοιπόν την :

  • Ευθύνη ασφαλιζομένου έναντι τρίτων για σωματικές και υλικές ζημιές

​Αφορά στις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους και την υποχρέωση που θα προκύψει για αποκατάσταση ή αποζημίωση.

  • Ευθύνη ασφαλιζομένου από μετάδοση πυρκαγιάς

Αφορά στις ζημιές που θα προκληθούν σε τρίτους από φωτιά η οποία θα ξεκινήσει από το ακίνητό σου.

Είναι φανερό ότι η σημασία της ασφάλισης της Αστικής Ευθύνης και στην περίπτωση των τουριστικών κατοικιών ή διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτό τον τρόπο καλύπτονται δαπάνες και αποζημιώσεις, που θα κληθείς να καταβάλλεις και οι οποίες οφείλονται είτε σε πράξεις ή παραλείψεις σου, εφόσον είσαι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, εφόσον προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Καλό είναι να έχεις κατά νου ότι μία ασφάλεια BnB δεν θα σε καλύψει εάν οι ενοικιαστές του καταλύμματός σου πάθουν τροφική δηλητηρίαση ή κάποια μολυσματική ασθένεια, πέσουν θύματα κλοπής ή ληστείας, έχουν κάποιο ατύχημα εξαιτίας σεισμού, πλημμύρας ή άλλου φυσικού φαινομένου, ή αυτοτραυματιστούν. 

 

Υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις. Ποιες είναι; 
 

Εκτός από τις βασικές καλύψεις που προσφέρει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο BnB, υπάρχουν και προαιρετικές καλύψεις, που μπορείς να επιλέξεις για μια ολοκληρωμένη ασφαλιστική εμπειρία, ώστε να νιώθεις σιγουριά πώς οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, θα το αντιμετωπίσεις, χωρίς να επιβαρυνθούν τα οικονομικά σου.

Αυτές οι προαιρετικές καλύψεις είναι:

  • Ευθύνη ασφαλιζομένου από τη λειτουργία κολυμβητικής δεξαμενής

Σε περίπτωση που διαθέτει πισίνα το ακίνητό σας, είναι η κάλυψη που πρέπει να επιλέξεις.

  • Εργοδοτική ευθύνη (έως 50.000 ανά γεγονός αθροιστικά)

Εφόσον απασχολείς προσωπικό, τότε η συγκεκριμένη κάλυψη είναι απαραίτητη. Με τη συγκεκριμένη κάλυψη έχεις δυνατότητα αποζημίωσης έως 50.000 ευρώ ανά γεγονός αθροιστικά. 

  • Ζημιές που θα προκληθούν από τον ενοικιαστή στην ασφαλιζόμενη κατοικία (έως 20.000 ανά γεγονός αθροιστικά)

Είναι πιθανό οι επισκέπτες σου να προκαλέσουν κάποια ζημιά στο ακίνητό σου, οπότε επιλέγοντας τη συγκεκριμένη κάλυψη δεν θα χρειαστεί να επηρεαστεί το εισόδημά σου για τις απαραίτητες επισκευές, καθώς θα αποζημιωθείς έως 20.000 ευρώ ανά γεγονός αθροιστικά.

Για ασφάλεια BnB, επίλεξε Groupama
 

Η Groupama έχει δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα, το πρόγραμμα Γενικής Αστικής Ευθύνης Τουριστικής Κατοικίας Groupama BnB, για να καλύψει ακριβώς την ανάγκη ασφάλισης όσων προσφέρουν πλέον το ακίνητό τους για βραχυχρόνια μίσθωση.

Με το Groupama BnB αποκτάς πρόσβαση στην κάλυψη της ευθύνης του ασφαλιζόμενου για αποζημίωση σωματικών βλαβών ή/και υλικών ζημιών τρίτων, και αφορά περιστατικά που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Παράλληλα, το συγκεκριμένο ασφαλιστικό πρόγραμμα καινοτομεί γιατί προσφέρει προαιρετικά, τη δυνατότητα κάλυψης για πιθανές ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τον ενοικιαστή στο ακίνητό σου κατά την παραμονή του.

Μην αφήνεις το ακίνητό σου στην τύχη του και μην παραμελείς τις ευθύνες που ενέχει η βραχυχρόνια μίσθωση. Επίλεξε την ασφάλεια Groupama BnB για να είσαι σίγουρος πώς ό,τι κι αν προκύψει θα το αντιμετωπίσεις, χωρίς να επηρεαστούν τα οικονομικά σου. 

Εγγραφείτε στο Newsletter