Ασφάλεια ξενοδοχείου: Τα οφέλη

Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα τη βαριά βιομηχανία της χώρας και η επένδυση στη φιλοξενία έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Εάν λοιπόν έχεις κι εσύ επενδύσει σε αυτόν τον κλάδο, τώρα είναι η σωστή στιγμή να φροντίσεις για την ασφάλεια της ξενοδοχειακής μονάδας σου, επιλέγοντας το κατάλληλο ασφαλιστικό πρόγραμμα.

Η ελληνική φιλοξενία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι φημισμένη, ενώ το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι ιδιαιτέρως υψηλό. Εάν διαθέτεις μία ξενοδοχειακή μονάδα, έναν ξενώνα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια καλό είναι να εξασφαλίσεις στην επιχείρησή σου μια ολοκληρωμένη προστασία, η οποία θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις απρόβλεπτους κινδύνους, όπως οι ζημιές ή οι διεκδικήσεις, αμβλύνοντας τόσο τις οικονομικές συνέπειες όσο και τις επιπτώσεις στην εικόνα της εταιρείας.

Η ολοκληρωμένη προστασία λοιπόν δεν είναι άλλη από μία ασφάλεια πυρός, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά από καλύψεις που αφορούν σε ζημιές που είναι πιθανό να προκληθούν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου σου. Παράλληλα, η συγκεκριμένη ασφάλεια συνδυάζεται με την κάλυψη της αστικής ευθύνης, που αποτελεί βασικό πυλώνα για τη θωράκιση μιας επιχείρησης.  

Οι καλύψεις αναλυτικά
 

Εξασφαλίζοντας μια ασφάλεια πυρός είναι δεδομένο ότι προστατεύεις την επιχείρησή σου και την οικονομική της εξέλιξη φυσικά, εφόσον αποκτάς καίριες καλύψεις, μέσω του κατάλληλου προγράμματος, σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις έναν απρόσμενο κίνδυνο ή τις συνέπειες από μία καταστροφή. 

Οι καλύψεις αυτές είναι:

  • Κλοπή ή ληστεία
  • Ζημιές από φωτιά & παρεμφερείς κινδύνους
  • Ζημιές από νερά & καιρικά φαινόμενα, όπως πλημμύρες, καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι, παγετό
  • Ζημιές από σεισμό
  • Κακόβουλες ενέργειες και πολιτικοί κίνδυνοι
  • Θραύση σωληνώσεων
  • Βραχυκύκλωμα
  • Θραύση κρυστάλλων 
  • Ζημιές από έκρηξη
  • Αλλοίωση εμπορευμάτων

Παράλληλα, περιλαμβάνεται και η αστική ευθύνη. Μια εξαιρετικά σημαντική κάλυψη, η οποία προνοεί για την ευθύνη τόσο του ιδιοκτήτη, όσο και του ενοικιαστή.

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι σύμφωνα με το μέγεθος των κτιριακών εγκαταστάσεων της ξενοδοχειακής μονάδας σου, δηλαδή ανάλογα με τα τετραγωνικά και το κόστος κατασκευής της, διαμορφώνεται αντίστοιχα και το ασφάλιστρο σε ημερήσια βάση, ενώ σου παρέχεται η απαραίτητη ευελιξία ως προς την αποπληρωμή του αλλά και ως προς την επιλογή της ασφάλισης. Έτσι, μπορείς να νιώθεις ασφάλεια και να παραμένεις εντός του οικονομικού πλαισίου που επιθυμείς, ενώ εξασφαλίζεις πώς η επιχείρησή σου θα ανταπεξέλθει σε κάθε πρόβλημα που πιθανά παρουσιαστεί.

Expert Hotel από τη Groupama
 

Μέσα από ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα ειδικά για ξενοδοχεία, ξενώνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια, η Groupama προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε επιχειρήσεις με πάγια περιουσιακά στοιχεία έως 5 εκατ. ευρώ, είτε είσαι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είτε ο μισθωτής.

Το ασφαλιστικό πρόγραμμα Expert Hotel της Groupama σου παρέχει κάλυψη για πιθανές ζημιές κτιρίου και περιεχομένου, χρηματικές απώλειες, αστική ευθύνη μισθωτή και ιδιοκτήτη και επακόλουθα έξοδα. 

Μάλιστα, το Expert Hotel είναι ένα πλήρες ασφαλιστικό πρόγραμμα με ιδιαίτερο προσιτό κόστος ασφάλισης και παρέχει πολλαπλά οφέλη, όπως η δυνατότητα συνδυασμού διαφορετικών καλύψεων για απρόβλεπτους κινδύνους, η γρήγορη εκτίμηση ζημιών, η άμεση καταβολή αποζημίωσης σε περίπτωση ζημιάς και η αποζημίωση σε αξία καινούργιου.

Οι κίνδυνοι για μία ξενοδοχειακή επιχείρηση, ανεξάρτητα από το μέγεθός της, μπορεί να επιφέρουν σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της και στα οικονομικά της. Και το κατάλληλο ασφαλιστήριο εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία και την αντιμετώπιση κάθε ενδεχόμενου προβλήματος. 

Όσο λοιπόν εσύ φροντίζεις για την ηρεμία των πελατών σου, επίλεξε την Groupama για τη δική σου ηρεμία. Το πρόγραμμα Expert Hotel που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εσένα που δραστηριοποιείσαι στον τομέα της φιλοξενίας, είναι η ιδανική λύση για να νιώθεις σιγουριά και ασφάλεια για την επιχείρησή σου.

Εγγραφείτε στο Newsletter