Ιδιωτική ασφάλεια πρωτοβάθμιας υγείας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Τον τελευταίο καιρό, ο όρος πρωτοβάθμια περίθαλψη ακούγεται όλο και πιο συχνά. Τι σημαίνει αλήθεια και γιατί πρέπει να μπει στη ζωή σου; Δύο ερωτήματα που βρίσκουν απάντηση στο αίσθημα ασφάλειας που θέλεις να νιώθεις στην καθημερινότητά σου. Διότι, τα οφέλη από ένα πρόγραμμα πρωτοβάθμιας ασφάλισης δεν περιορίζονται στην άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, αλλά αποτελούν τρόπο ζωής. 

Τι είναι η πρωτοβάθμια περίθαλψη; 
 

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας είναι ο ένας από τους δύο πυλώνες της ασφάλειας υγείας. Η σημασία της είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η πρωτοβάθμια περίθαλψη συνδέεται άμεσα με την πρόληψη. Ουσιαστικά, όμως ο όρος πρωτοβάθμια περίθαλψη συμπεριλαμβάνει όλες τις επισκέψεις σε γιατρούς, διαγνωστικές εξετάσεις και προληπτικούς ελέγχους. 

Στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας λοιπόν, εντάσσονται όλες οι υπηρεσίες εκείνες που αφενός προάγουν την υγεία και την πρόληψη κάποιας νόσου και αφετέρου φροντίζουν τόσο για τη διάγνωση όσο και για τη θεραπεία ενός προβλήματος. Από τις επισκέψεις στον παιδίατρο μέχρι τους τακτικούς ελέγχους ή τη φαρμακευτική αγωγή μετά από μία διάγνωση, όλα ανήκουν στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. 

Η σημαντική προϋπόθεση η οποία διαχωρίζει την πρωτοβάθμια από τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, η οποία και αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα της ασφάλισης υγείας, έγκειται στο γεγονός ότι στην πρώτη δεν περιλαμβάνεται η νοσηλεία σε κάποιο νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Η δευτεροβάθμια ασφάλεια υγείας ή αλλιώς νοσοκομειακή περίθαλψη, προϋποθέτει την εισαγωγή στο νοσοκομείο για παραμονή πάνω από μία ημέρα και ως εκ τούτου συμπεριλαμβάνει τις δαπάνες για τη νοσηλεία. 
 

Γιατί να διαλέξεις πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας; 
 

Ο βασικότερος λόγος για να διαλέξεις ιδιωτική πρωτοβάθμια ασφάλιση είναι η πρόληψη. Η σημασία της πρόληψης -η οποία φυσικά και είναι πιο επίκαιρη από ποτέ-  είναι σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα εξαιρετικά σημαντική στην προστασία της υγείας όλων. 

Η έγκαιρη διάγνωση συνεπάγεται και την έγκαιρη αντιμετώπιση ενός προβλήματος. Για παράδειγμα, σύμφωνα με σχετικά πρόσφατα στοιχεία του American Cancer Society, η θνητότητα από καρκίνο μαστού έχει μειωθεί κατά 40%, από το 1989 μέχρι το 2020, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η πρόοδος στην έγκαιρη διάγνωση. 

Επιπλέον, η καταγραφή της πορείας της υγείας ενός ατόμου, δηλαδή το “ιστορικό” του, συνεισφέρει στα στοιχεία που έχει ένας γιατρός στη διάθεσή του σε περίπτωση ανάγκης. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος αλλά και οι συμβουλές των γιατρών συνδράμουν καθοριστικά στο να διατηρεί κανείς την καλή κατάσταση της υγείας του.

Κατανοώντας λοιπόν την αξία της πρόληψης και της διάγνωσης, ο ρόλος της πρωτοβάθμιας εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας γίνεται καθοριστικός καθώς προσφέρει πρόσβαση σε σειρά υπηρεσιών που περιλαμβάνουν:

  • Δωρεάν Διαγνωστικές Εξετάσεις
  • Επισκέψεις σε συμβεβλημένους ιατρούς 
  • Δωρεάν προληπτικό έλεγχο
  • Δωρεάν προγεννητικό έλεγχο

Ενώ παράλληλα, παρέχουν προνομιακές τιμές σε υπηρεσίες φροντίδας, όπως:

  • Πρόγραμμα από διατροφολόγο - διαιτολόγο
  • Προνομιακές τιμές σε οδοντιατρικές πράξεις
  • Έκπτωση σε ιατρικές πράξεις των εξωτερικών ιατρείων 

Όσο σημαντικοί είναι οι λόγοι για να έχει κανείς το δικό του πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης, σε περίπτωση που χρειαστεί νοσηλεία, εξίσου σημαντικοί είναι και οι λόγοι που καθιστούν την πρωτοβάθμια ασφάλεια υγείας αναγκαία. Ο συνδυασμός των δύο προγραμμάτων συμβάλλει στη θωράκιση της υγείας σου. Πολλαπλασιάζεις τα οφέλη και τις επιλογές, αποκτώντας άμεση και κυρίως έγκαιρη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και ενισχύεις παράλληλα τις καλύψεις που θα έχεις στη διάθεσή σου. 


 

Τα προγράμματα πρωτοβάθμιας πρόληψης της Groupama
 

Μια ολοκληρωμένη ασφάλεια προϋποθέτει λοιπόν και την ασφάλεια πρωτοβάθμιας υγείας, εκτός από τη νοσοκομειακή περίθαλψη. Γι’ αυτό στη Groupama, απολαμβάνοντας μια ολιστική εμπειρία και αντιμετώπιση της υγείας, μπορείς να επιλέξεις και να προσθέσεις στην ασφάλειά σου, ένα από τα τρία προγράμματα πρωτοβάθμιας πρόληψης αποκτώντας καλύψεις και για εξωνοσοκομειακή φροντίδα.

Τα προγράμματα Santé PrincipeSanté Vital και Santé Primaire είναι τα τρία προγράμματα υγείας της Groupama που προσφέρουν τη σιγουριά της πρωτοβάθμιας υγείας σε εσένα και την οικογένειά σου. Σε συνεργασία με τρεις κορυφαίους ομίλους, Ευρωκλινική, Affidea και Βιοιατρική μπορείς να επιλέξεις το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σου και να επωφεληθείς από πρόσθετες δωρεάν υπηρεσίες. 

Ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξεις, αποκτάς πρόσβαση σε:

  • Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις μέχρι €1.500 ή €2.000 κάθε χρόνο
  • Δωρεάν 1 προληπτικός έλεγχος το χρόνο
  • Επισκέψεις σε ιατρούς, με μόνο €10 ή €15 ανά επίσκεψη 
  • ​​Απεριόριστες Φυσιοθεραπείες με μόνο €20 ανά συνεδρία
  • Δωρεάν μοριακό τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού Covid-19 μία φορά το χρόνο (Santé Vital και Santé Primaire)

Επιπλέον, σύμφωνα με την ασφάλεια πρωτοβάθμιας υγείας σου, μπορείς να απολαμβάνεις:

  • Δωρεάν 3μηνο πρόγραμμα παρακολούθησης από διατροφολόγο - διαιτολόγο
  • Εκπτώσεις σε υπηρεσίες οδοντιατρικής φροντίδας, φυσιοθεραπείες, αισθητικής χειρουργικής, κοσμητικής ιατρικής
  • 40% έκπτωση σε ιατρικές και χειρουργικές πράξεις των εξωτερικών ιατρείων 
  • 24ωρη τηλεφωνική φροντίδα για ιατρικές συμβουλές και συντονισμό για την καλύτερη αντιμετώπιση κάθε περιστατικού
  • Εκπτώσεις σε διαγνωστικές εξετάσεις πέραν του ορίου

Επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα πρωτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο ταιριάζει στο δικό σου τρόπο ζωής και φυσικά την κατάσταση της υγείας σου, εμπλουτίζεις τις καλύψεις του νοσοκομειακού σου προγράμματος και τις παροχές που σου προσφέρονται. 

Παράλληλα, ενισχύεις τις επιλογές σου και αποκτάς ένα “εργαλείο” πρόληψης για να γνωρίζεις την κατάσταση της υγείας σου, να φροντίζεις γι’ αυτήν νιώθοντας σιγουριά και ασφάλεια. 

Εγγραφείτε στο Newsletter