Ασφάλεια Υγείας στο εξωτερικό: όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Σε κάθε ταξίδι στο εξωτερικό, είτε είναι για αναψυχή είτε για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους, πρέπει να νιώθεις ασφαλής. Γι’ αυτό και η ασφάλιση υγείας που θα επιλέξεις φρόντισε να σου παρέχει σχετικές καλύψεις τόσο για την Ελλάδα όσο και για την παραμονή σου σε κάποια άλλη χώρα. 

Τι αφορά η ασφάλιση υγείας στο εξωτερικό;
 

Τα ασφαλιστικά προγράμματα υγείας προσφέρουν μια σειρά καλύψεων για όσους κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και παράλληλα προνοούν για περιπτώσεις όπου ο ασφαλισμένος θα χρειαστεί υγειονομική περίθαλψη ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, εκτός από τους προφανείς λόγους που έχεις για να προχωρήσεις με ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, και αυτοί σχετίζονται με την αντιμετώπιση των πιθανών προβλημάτων υγείας που ίσως σου παρουσιαστούν, έχεις ακόμα έναν λόγο για να συνάψεις ένα ασφαλιστήριο. Κι αυτός δεν είναι άλλος από τις καλύψεις ενόσω ταξιδεύεις σε κάποια άλλη χώρα. 

Έτσι μπορείς να απολαμβάνεις απρόσκοπτα το ταξίδι σου και να είσαι σίγουρος πως αν αντιμετωπίσεις κάποιο πρόβλημα υγείας θα έχεις την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο εξωτερικό. Η κάλυψη στο εξωτερικό στα περισσότερα προγράμματα αγγίζει έως το 100% της δαπάνης, ενώ υπάρχουν και προγράμματα που απαιτείται η έγκριση και η συμμετοχή του φορέα κοινωνικής ασφάλισης. 

Το σίγουρο είναι ότι στην επιλογή ασφαλιστικού προγράμματος πρέπει να λαμβάνεις υπόψη παραμέτρους όπως σε ποιες χώρες ταξιδεύεις πιο συχνά. Εάν για παράδειγμα ταξιδεύεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα που θα σου προσφέρει κάλυψη 100% σε συμβεβλημένα νοσοκομεία σε αυτές τις δύο χώρες. Εάν οι αγαπημένοι σου προορισμοί είναι στην Ευρώπη, τότε φρόντισε το ασφαλιστικό σου πρόγραμμα υγείας να περιλαμβάνει 100% κάλυψη σε συμβεβλημένα νοσοκομεία στη γηραιά ήπειρο. 

Ασφάλιση υγείας σε ταξίδι αναψυχής; 
 

Το όνειρο του Παντελή ήταν πάντα να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να οργανώσει με κάθε λεπτομέρεια το ταξίδι του. Θα έλειπε για τρεις ολόκληρες εβδομάδες, καθώς ήθελε να επισκεφθεί, και φυσικά να ζήσει, όσα περισσότερα μπορούσε. Καθώς ταξίδευε από τη Νέα Υόρκη στο Σικάγο ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία και όταν έφτασε στο Σικάγο χρειάστηκε να νοσηλευθεί για 2 ημέρες. Είχε φροντίσει το ασφαλιστικό του πρόγραμμα να προβλέπει καλύψεις για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά -καθώς από πάντα είχε στο μυαλό του αυτό το ταξίδι- οπότε επέλεξε απλά ένα συμβεβλημένο νοσοκομείο με την ασφαλιστική του εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο είχε κάλυψη 100%, ενώ η πληρωμή του νοσοκομείου έγινε απευθείας από την ασφαλιστική του εταιρεία. Έτσι κι εκείνος συνέχισε το ταξίδι του υγιής, χωρίς κάποια άλλη επιβάρυνση. 

Ταξιδεύεις συχνά για επαγγελματικούς λόγους;
 

Σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία, δεν είναι λίγοι εκείνοι που λόγω της εργασίας τους ταξιδεύουν αρκετά συχνά. Ο Δημήτρης ανήκει σε εκείνους που κάθε είκοσι ημέρες μεταβαίνει στα γραφεία της εταιρείας που εργάζεται στο Μιλάνο για τις απαραίτητες συναντήσεις, το συντονισμό και τον προγραμματισμό. Για να νιώθει ασφάλεια σε κάθε ταξίδι του αποφάσισε να προχωρήσει με ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα και φρόντισε το πρόγραμμά του να διαθέτει καλύψεις κατά την παραμονή του στο εξωτερικό. Έτσι λοιπόν, όταν σε κάποιο από τα ταξίδια του χρειάστηκε να επισκεφθεί ένα τοπικό νοσοκομείο, αφού παρουσίασε ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας και έπρεπε να τον δει γιατρός για την κατάλληλη θεραπεία, δεν το σκέφτηκε καν. Με την κάλυψη εξόδων του ασφαλιστηρίου του τόσο για την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχε άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Μάλιστα, εφόσον ήταν εντός Ευρώπης το ασφαλιστήριό του προέβλεπε κάλυψη 100%, οπότε ένιωθε ασφαλής ακόμα κι αν χρειαζόταν να νοσηλευτεί περισσότερες ημέρες. 


 

Διαμονή στο εξωτερικό και ασφάλιση υγείας στην Ελλάδα 
 

Αυτή είναι η περίπτωση της Μαργαρίτας, η οποία ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα και αποφάσισε να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Μαδρίτη. Τόσο η ίδια όσο και οι γονείς της φυσικά ήθελαν να νιώθουν ότι η Μαργαρίτα για τον ενάμιση χρόνο παραμονής της στη χώρα της Ιβηρικής θα ήταν ασφαλής σε περίπτωση κάποιου ξαφνικού προβλήματος υγείας. Γνωρίζοντας ότι τα ασφαλιστικά προγράμματα αφορούν στους μόνιμους κατοίκους της χώρας στην οποία συνάπτονται και με δεδομένο ότι η Μαργαρίτα θα διέμενε εκτός Ελλάδος ως φοιτήτρια για περισσότερους από δύο μήνες, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην ασφαλιστική εταιρεία τους ώστε να εξετάσουν το ενδεχόμενο το ασφαλιστικό πρόγραμμα της κόρης τους να επεκταθεί για το εξωτερικό.  

Σε κάθε περίπτωση, ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας αφορά σε μόνιμους κατοίκους της Ελλάδας και συνάπτεται για να καλύπτει τις ανάγκες του κάθε ασφαλισμένου εντός της χώρας. Ωστόσο, στην εποχή μας, οι μετακινήσεις σε άλλες χώρες είναι εύκολες και αρκετά συχνές, γι’ αυτό οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προβλέψει να προσφέρουν καλύψεις κατά την παραμονή στο εξωτερικό. 

Ταξιδεύοντας εκτός με ασφάλεια
 

Η Groupama Ασφαλιστική γνωρίζοντας αυτή την ανάγκη για μετακινήσεις σε άλλες χώρες, μέσα από τα έξι προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης Santé, προσφέρει κάλυψη στους ασφαλισμένους της και όταν εκείνοι βρίσκονται στο εξωτερικό. Πιο συγκεκριμένα, στα πέντε προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης Santé προβλέπεται έως 100% κάλυψη στο εξωτερικό, ενώ για το έκτο πρόγραμμα, το Santé Sélection για την κάλυψη στο εξωτερικό απαιτείται η έγκριση και συμμετοχή του κοινωνικού φορέα ασφάλισης. 

Ανάλογα ποιο από τα πέντε ασφαλιστικά προγράμματα έχει επιλέξει κανείς, διαφοροποιείται το όριο της κάλυψης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είτε ανά νοσηλεία είτε ανά έτος, όπως επίσης αλλάζει και το ποσοστό κάλυψης. Επιπλέον, κάθε ασφαλισμένος έχει τη δυνατότητα να προσθέσει και τα μέλη της οικογένειάς του στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο, πετυχαίνοντας έτσι σημαντικές εκπτώσεις στα ασφάλιστρα. 

Τα ασφαλιστικά προγράμματα παρέχουν απόλυτη ελευθερία επιλογής νοσοκομείου, με κάλυψη σε όλα τα συμβεβλημένα ή μη νοσηλευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και εκτός Ευρώπης όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Τέλος, στα συμβεβλημένα νοσοκομεία τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος, η πληρωμή του νοσοκομείου γίνεται απευθείας από την Groupama Ασφαλιστική.

Εγγραφείτε στο Newsletter