Ασφάλεια Επαγγελματικού Χώρου: Οι επιπτώσεις των απρόβλεπτων κινδύνων

Η εύρυθμη πορεία κάθε επιχείρησης φυσικά και είναι συνδεδεμένη με την απρόσκοπτη λειτουργία των εγκαταστάσεών της. Η ασφάλεια του επαγγελματικού χώρου φροντίζει γι’ αυτό ακριβώς. Να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις σε περίπτωση ζημιών στους χώρους της επιχείρησης που θα εμποδίζουν τη λειτουργία της.

Τι είναι η ασφάλεια επαγγελματικού χώρου;
 

Όπως συμβαίνει και στις κατοικίες, η ασφάλεια του επαγγελματικού χώρου αφορά σε ασφαλιστικά προγράμματα που παρέχουν μία σειρά καλύψεων που σχετίζονται με πιθανές ζημιές που μπορεί να προκύψουν σε έναν επαγγελματικό χώρο και να “κοστίσουν” στη λειτουργία του. 

Από μια πυρκαγιά εξαιτίας ενός βραχυκυκλώματος μέχρι μία πλημμύρα λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων, κάθε επιχείρηση οφείλει να προστατεύεται, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει εάν προκύψει ένας απρόσμενος κίνδυνος που θα επιφέρει “αναταράξεις” στην οικονομική της κατάσταση. 

Ασφαλίζοντας τους επαγγελματικούς χώρους της επιχείρησής σου, μειώνεις τυχόν συνέπειες μιας ζημιάς και διασφαλίζεις την ομαλή πορεία της επαγγελματικής δραστηριότητας σου.


 

Κίνδυνοι και καλύψεις 
 

Κάθε ασφαλιστικό συμβόλαιο προβλέπει καλύψεις για συγκεκριμένους κινδύνους που μπορεί να διατρέχει ένας επαγγελματικός χώρος.

Συγκεκριμένα, οι καλύψεις αυτές αφορούν στις: 

  • Ζημιές από φωτιά, βραχυκύκλωμα, ευρεία έκρηξη, καπνό και κεραυνό
  • Ζημιές από νερά, όπως πλημμύρες, καταιγίδες, χιόνι, χαλάζι, παγετό συμπεριλαμβανομένης της θραύσης σωληνώσεων και των διερευνητικών εργασιών
  • Ζημιές από τυχαία γεγονότα, όπως η θραύση κρυστάλλων, η θραύση επιγραφών, η πτώση στύλων ηλεκτρισμού και τηλεφωνίας, η πρόσκρουση οχήματος, η πτώση αεροσκαφών και αντικειμένων, η καθίζηση του εδάφους ή η κατολίσθηση
  • Ζημιές από πολιτικές ταραχές ή κακόβουλες ενέργειες
  • Κλοπές και ληστείες και στις ζημιές που θα προκληθούν

Επιπλέον, συνήθως προαιρετικά, καλύπτεται η επαγγελματική στέγη σε περίπτωση σεισμού. Πάντοτε υπάρχει πρόβλεψη σε κάθε ασφαλιστικό πρόγραμμα για επακόλουθα έξοδα ζημιών, ενώ μπορείς να έχεις στη διάθεσή σου κάλυψη για απώλεια κερδών και απώλεια ενοικίων.

Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ασφαλίσεις το κτίριο που στεγάζεται η επιχείρησή σου, καθώς και το περιεχόμενο και τον εξοπλισμό της, όπως επίσης και τα εμπορεύματά που παράγει ή διαθέτει, και να νιώθεις ασφαλής όποιο πρόβλημα κι αν προκύψει.  

Καλό είναι να γνωρίζεις ότι στην ασφάλεια επαγγελματικού χώρου περιλαμβάνεται και η αστική ευθύνη, τόσο του ιδιοκτήτη ή του ενοικιαστή, όσο και των επισκεπτών. Η αστική ευθύνη μάλιστα είναι πραγματικά απαραίτητη και ένα από τα πλέον σημαντικά οφέλη που προσφέρουν τα ασφαλιστικά προγράμματα σε κάθε επιχειρηματία.  

Επιλέγοντας το κατάλληλο πρόγραμμα ασφάλισης
 

Η Groupama έχει φροντίσει να διαθέτει τρία διαφορετικά προγράμματα ασφάλισης επιχειρήσεων, που ονομάζονται “Expert” και τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικούς κλάδους. Το Office που προσφέρει καλύψεις σε γραφεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, το Business για εμπορικές επιχειρήσεις, βιοτεχνίες, βιομηχανίες και εργαστήρια και το Hotel για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ξενοδοχειακού τομέα. 

Και στα τρία προγράμματα θα βρεις όλες τις απαραίτητες καλύψεις που θα σε κάνουν να νιώθεις ασφαλής αλλά και επιπλέον καλύψεις που μπορείς να προσθέσεις στο συμβόλαιό σου για μεγαλύτερη ασφάλεια απέναντι και στον παραμικρό κίνδυνο. 

Τα οφέλη της ασφάλισης επαγγελματικού χώρου
 

Επιλέγοντας μάλιστα ένα από τα τρία ασφαλιστικά προγράμματα “Expert” για επιχειρήσεις της Groupama αποκτάς ασφάλιση που συνδυάζει πολλαπλές καλύψεις για απρόβλεπτους κινδύνους. Ταυτόχρονα έχεις γρήγορη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς, άμεση καταβολή της αποζημίωσης, αποζημίωση σε αξία καινούργιου, ενώ οι τιμές για την ασφάλεια επαγγελματικού χώρου είναι ιδιαίτερα προσιτές.    

Επίλεξε το πρόγραμμα ασφάλειας που καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησής σου, ανάλογα με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται και εξασφάλισε την απρόσκοπτη λειτουργία της όποιο εμπόδιο ή κίνδυνο αντιμετωπίσει. Η ασφάλιση του επαγγελματικού σου χώρου δεν είναι ακόμα ένα περιττό έξοδο. Είναι σίγουρα μια ανάγκη και κατ’ επέκταση μια επένδυση που θα σε γλιτώσει από μη προγραμματισμένα έξοδα σε περίπτωση ενός έκτακτου γεγονότος.

Εγγραφείτε στο Newsletter