Οικογενειακή Ασφάλεια Υγείας: Τι Πρέπει να Γνωρίζεις

Ειδικές εκπτώσεις και μοναδικά προνόμια για όσους επιλέξουν πρόγραμμα οικογενειακής ασφάλισης

Η 39χρονη Όλγα και ο 42χρονος Μαρίνος δεν είχαν σκεφτεί μέχρι πρόσφατα να κάνουν κάποιο ιδιωτικό ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, καθώς είναι και οι δύο υγιείς, αθλούνται και τρώνε υγιεινά (ΟΚ, με κάποιες παρασπονδίες, ειδικά τώρα το καλοκαίρι). Ωστόσο, ένα αιφνίδιο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ένα συγγενικό τους πρόσωπο, τους επηρέασε προκειμένου να διερευνήσουν τις επιλογές τους για ασφάλιση. Έως τότε, αμφότεροι θεωρούσαν (λανθασμένα) ότι αφού είναι ασφαλισμένοι σε δημόσιο ταμείο, η ιδιωτική ασφάλεια είναι περιττή.

Παρότι το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι το ιδανικό timing για μία ασφάλεια υγείας είναι όταν είσαι ακόμη σχετικά νέος και υγιής, δεν είχαν σκεφτεί την ιδιωτική ασφάλεια υγείας για τα δύο τους παιδιά: την Αλεξάνδρα, 8 ετών και τον Γιώργο που μόλις γιόρτασε τα πέμπτα γενέθλιά του. Κι όμως, ένα ατύχημα που είχε ο μικρός με το ποδήλατο, οδήγησε σε μία πολύωρη ταλαιπωρία και αναμονή στην αίθουσα επειγόντων ενός νοσοκομείου όπου συνωστίζονταν ανήλικοι με κάθε είδους παθήσεις, ειδικά σε μία περίοδο τόσο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. Το γεγονός αυτό όχι απλώς επιτάχυνε την απόφασή τους να αναζητήσουν ασφάλεια υγείας, αλλά τους παρακίνησε να επιλέξουν οικογενειακό πρόγραμμα.

Γιατί να επιλέξεις οικογενειακή ασφάλιση αντί για ατομική;
 

Αφού το ζευγάρι συζήτησε με τον ασφαλιστικό συνεργάτη της Groupama Ασφαλιστικής και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα διάφορα διαθέσιμα προγράμματα υγείας Santé, δεν δυσκολεύτηκε να προχωρήσει στην επιλογή του οικογενειακού πακέτου που ταιριάζει στις απαιτήσεις και τις ανάγκες τους.

Όπως η Όλγα και ο Μαρίνος, έτσι κι εσύ, θέλεις να ξέρεις ποιες ακριβώς θα είναι οι παροχές του προγράμματος υγείας που θα επιλέξεις. Αν καλύπτει μόνο τη νοσοκομειακή περίθαλψη ή αν υπάρχει πρόβλεψη και για πρωτοβάθμια φροντίδα. Τι καλύπτεται και τι όχι, ποια είναι τα ποσά της συμμετοχής σου ανά περίπτωση και ποιες είναι οι επιπλέον παροχές του εκάστοτε προγράμματος. Και τα προγράμματα υγείας Santé προσφέρουν πληθώρα επιλογών προκειμένου το πρόγραμμα να έρθει ακριβώς «στα μέτρα» της οικογένειάς σου.

Ποιο είναι το κόστος;
 

Οι παροχές είναι ασφαλώς σημαντικές για την επιλογή ενός ασφαλιστικού προγράμματος υγείας, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η τιμή του. Γι’ αυτό και όλα τα οικογενειακά πακέτα υγείας «Santé» της Groupama προσφέρονται με έκπτωση έως 20%.

Το προσιτό κόστος ήταν καθοριστικό στην απόφαση του ζευγαριού, αλλά και όλων των άλλων που σε δύσκολες εποχές θέλουν τα χρήματά τους να πιάνουν τόπο. Πλέον, με ένα συγκριτικά χαμηλό ασφάλιστρο, η οικογένεια της Όλγας και του Μαρίνου, έχει διασφαλίσει ιατρική φροντίδα για όλη την οικογένεια. 

Με την επιλογή οικογενειακής ασφάλειας υγείας, δεν φροντίζεις απλώς την υγεία των πιο αγαπημένων σου προσώπων, αλλά φροντίζεις και την τσέπη σου, εξοικονομώντας σημαντικά ποσά. Για το ακριβές κόστος και τους όρους των προγραμμάτων υγείας «Santé», μπορείς να συμβουλευτείς τους ασφαλιστικούς συνεργάτες της Groupama Ασφαλιστικής.


 

Ποιο πρόγραμμα υγείας Groupama Santé να επιλέξω;
 

Ενδεικτικά, το Santé Privilège, ένα πρόγραμμα υγείας με ισόβια διάρκεια, ιδανικό για όσους αναζητούν «ασφάλιση χωρίς όρια» προσφέρει υψηλό όριο κάλυψης, που φτάνει το €1.190.565 ανά έτος, τόσο για ενήλικες όσο και παιδιά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το τιμολόγιο για παιδιά και οικογένειες είναι ιδιαίτερα οικονομικό. Η κάλυψη 100% σε συμβεβλημένα ή μη νοσοκομεία και η απευθείας πληρωμή του νοσοκομείου από την Groupama Ασφαλιστική, συγκαταλέγονται στα πλεονεκτήματα του Privilège. Προσφέρει επίσης ελευθερία επιλογής νοσοκομείου, αλλά και θέσης νοσηλείας (Suite, Lux, Μονόκλινο, Δίκλινο), και κάλυψη των ιατρικών αμοιβών (χειρουργών και αναισθησιολόγων) σε ποσοστό 100% χωρίς όριο.

Στα επιπλέον προνόμια του Santé Privilège συγκαταλέγεται η επείγουσα μεταφορά σε περίπτωση ατυχήματος ή ασθένειας, αλλά και η κάλυψη των εξόδων για αποκλειστική νοσοκόμα ή για συνοδό παιδιού. Εφόσον ο ασφαλισμένος επιλέξει τη δυνατότητα συμμετοχής με €4.000, κερδίζει σημαντική μείωση του ασφαλίστρου, ενώ το ποσό μειώνεται με την παράλληλη χρήση της κοινωνικής σου ασφάλισης ή τυχόν ομαδικής.

Στο Santé Avantage το ετήσιο όριο κάλυψης φτάνει τα €595.282 τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, ενώ η συμμετοχή σου με €1.500 διασφαλίζει σημαντική μείωση του ασφαλίστρου. Και αυτό το πρόγραμμα προσφέρει προσιτές λύσεις για οικογένειες και παιδιά, προσφέροντας ισόβια κάλυψη σε κάθε πιθανή και απίθανη περίπτωση!

Το Santé Confort Plus είναι ένα πρόγραμμα ετήσιας διάρκειας που καλύπτει μικρές και μεγάλες δαπάνες για την υγεία (κέντρα αποκατάστασης, ψυχιατρικές κλινικές, επεμβάσεις για πρόληψη, συνεδρίες για Alzheimer και άνοια, νοσηλεία στο σπίτι, εκπτώσεις για οδοντιατρικές θεραπείες και πράξεις, κ.ά.). Η κάλυψη φτάνει τα €750.000 ανά νοσηλεία, με κάλυψη 100% σε συμβεβλημένα και μη νοσοκομεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, και 80% εκτός Ευρώπης. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορείς ακόμα να επιλέξεις το ύψος της συμμετοχής σου στα έξοδα νοσηλείας (€0, €500 ή €1.500) ώστε να μειωθεί αναλόγως το ασφάλιστρο.

Το Santé Xcess είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα που λειτουργεί συμπληρωματικά (και) με ομαδικό συμβόλαιο, και προσφέρει κάλυψη έως €750.000 ανά νοσηλεία, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με δυνατότητα επιλογής του ποσού συμμετοχής στα έξοδα νοσηλείας (€6.000 ή €10.000 ή €15.000) ώστε να μειωθεί αναλόγως το ασφάλιστρο.

Το ετήσιας διάρκειας Santé Essentiel Plus είναι μία προσιτή λύση σε δύσκολους καιρούς, καθώς προσφέρει όριο κάλυψης €250.000 ανά νοσηλεία, εντός κι εκτός Ελλάδας, με συμμετοχή €2.000 ανά έτος που ρίχνει σημαντικά το ασφάλιστρο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις για οικογενειακή ασφάλιση.

Αντίστοιχες είναι οι καλύψεις του και τα προνόμια του Santé Sélection, σε αποκλειστική συνεργασία με την Ευρωκλινική Αθηνών, την Ευρωκλινική Παίδων, τη Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης και τον Κυανού Σταυρό Θεσσαλονίκης

Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Κάνε κλικ εδώ και θα ενημερωθείς αναλυτικά για όλα τα προγράμματα υγείας Groupama Santé.

Εγγραφείτε στο Newsletter