5 Tips για να Κάνεις Οικονομία στην Ασφάλεια Αυτοκινήτου

Θέλεις να μειώσεις ακόμα ένα πάγιο έξοδο; Μάθε πώς μπορείς να νιώθεις πραγματικά ασφαλής ξέροντας ότι έχεις επιλέξει την πιο οικονομική ασφάλεια αυτοκινήτου με βάση τις ανάγκες σου.

Πολλοί βλέπουν την ασφάλεια αυτοκινήτου σαν ένα επιπλέον έξοδο. Η ουσία είναι να μπορέσεις να δεις την ασφάλεια αυτοκινήτου, όπως ακριβώς είναι: ένα δίχτυ προστασίας από ατυχήματα και ζημιές που μπορεί να αντιμετωπίσεις στην καθημερινότητά σου ενώ οδηγείς. Δες παρακάτω μερικά tips για να επιλέξεις ένα πιο οικονομικό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου, χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλειά σου.

Πώς θα Αποκτήσεις Πιο Οικονομική Ασφάλεια Αυτοκινήτου
 

1. Μάθε ποιοι παράγοντες επηρεάζουν την τιμή του ασφαλιστηρίου σου
 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμα δεκάδες προγράμματα αυτοκινήτου. Από πολύ οικονομικά έως λιγότερο οικονομικά. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε ασφαλιστική εταιρεία διαμορφώνει τις τιμές του κάθε συμβολαίου ανάλογα με το ρίσκο, το επίπεδο κινδύνου, αλλά και τις καλύψεις που προσφέρει. Για παράδειγμα, εάν οδηγείς προσεκτικά και έχεις καθαρό ιστορικό ζημιών, το ασφάλιστρό σου θα είναι χαμηλότερο. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι υψηλότερο.

Άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την τιμή ενός προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου είναι τα προνόμια και οι υπηρεσίες που προσφέρει κάθε ασφαλιστική εταιρεία. Δες εδώ ποιοι παράγοντες καθορίζουν την τιμή της ασφάλειας του αυτοκινήτου σου και πώς θα την υπολογίσεις.

2. Επίλεξε τις καλύψεις σου έξυπνα
 

Εκτός από τη βασική κάλυψη για αστική ευθύνη που είναι υποχρεωτική από το νόμο, το αυτοκίνητό σου μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με διάφορες προκλήσεις. Είναι καλό λοιπόν να έχεις προνοήσει για να μην πληρώσεις ακριβότερα στο τέλος. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν στο δρόμο περίπου 550.000 ανασφάλιστα οχήματα*. Τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου προσφέρουν την κάλυψη για υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα ως επιπλέον κάλυψη με επιπρόσθετο κόστος. Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου «Pilote» της Groupama την παρέχουν ως βασική κάλυψη, για αποζημίωση ζημιών μέχρι το ποσό της εμπορικής αξίας του οχήματος.

Έχοντας εξασφαλίσει αυτήν, μπορείς να σκεφτείς και έξτρα προαιρετικές καλύψεις για κλοπή, πυρκαγιά, θραύση κρυστάλλων, Οδική Βοήθεια με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο εάν επιλέξεις την Groupama, θεομηνίες και άλλα. Η τελευταία, μάλιστα, κοστίζει ελάχιστα, αλλά θα πρέπει να την επιλέξεις έξυπνα.

Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν κάλυψη για ακραία καιρικά φαινόμενα με απαλλαγές και εξαιρέσεις. Η συχνότερη εξαίρεση είναι το χαλάζι. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ζημιάς στο αυτοκίνητο που προκληθεί από χαλάζι, θα χρειαστεί να πληρώσεις κι εσύ για την αποκατάστασή της. Αντίθετα, η Groupama σού παρέχει κάλυψη για ακραία καιρικά φαινόμενα χωρίς απαλλαγή, επομένως θα σε αποζημιώσει χωρίς καμία δική σου επιβάρυνση.

3. Ενημερώσου για τυχόν προσφορές, εκπτώσεις
 

Για παράδειγμα, από την 1η Ιουλίου 2022 μπορείς να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου στην Groupama με 5% έκπτωση (ισχύει για νέα συμβόλαια). 

Επίσης, εάν μένεις εκτός Αττικής, ενημερώσου εδώ για τις επιπλέον εκπτώσεις που προσφέρει η εταιρεία στους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών.

4. Προτίμησε την ετήσια κάλυψη
 

Μπορεί η σύντομη κάλυψη να μοιάζει πιο συμφέρουσα, όμως συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι αρκετά πιο οικονομικά. Ψάξτο!

5. Επωφελήσου από την προστασία Bonus/Malus
 

Το Bonus/Malus είναι ένα σύστημα εκπτώσεων και επιβαρύνσεων που χρησιμοποιούν οι ασφαλιστικές εταιρείες για να αξιολογήσουν το ρίσκο για την κάλυψη των οδηγών. Δηλαδή, κάθε οδηγός βαθμολογείται βάσει κλίμακας ανάλογα με τον αριθμό ζημιών που έχει προκαλέσει σε διάρκεια ενός έτους. Η αύξηση του Bonus/Malus συνήθως οδηγεί και σε αύξηση των ασφαλίστρων για την επόμενη ασφαλιστική περίοδο.

Η προστασία Bonus/Malus είναι μία, κατά βάση, προαιρετική κάλυψη με την οποία μπορείς να διατηρήσεις τη χαμηλή βαθμολογία σου στο Bonus/Malus, άρα και χαμηλότερο κόστος ασφάλισης, ακόμα και μετά από ατύχημα. Στα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Groupama «Pilote» η κάλυψη αυτή παρέχεται ως βασική.

Τέλος, όπως διαπιστώνεις την αξία ενός προγράμματος ασφάλισης αυτοκινήτου την καθορίζει το επίπεδο ασφάλειας που σου παρέχει το ίδιο το πρόγραμμα και η ασφαλιστική εταιρεία.

Απόλαυσε μια σειρά από προνόμια και υπηρεσίες με τη σιγουριά της Groupama Ασφαλιστικής!
 

Κατέβασε δωρεάν το ενημερωτικό έντυπο που βρίσκεται παρακάτω και βρες το Πρόγραμμα Ασφάλειας Αυτοκινήτου που καλύπτει τις ανάγκες σου!

*Βάσει υπολογισμού της Επιτροπής Αυτοκινήτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (στοιχεία 2020).

Εγγραφείτε στο Newsletter