Ασφάλεια Αυτοκινήτου: Ποιοι Παράγοντες Καθορίζουν την Τιμή και Πώς θα την Υπολογίσεις;

Όταν βρίσκεσαι στη θέση του οδηγού νιώθεις ασφάλεια και απόλυτη ελευθερία. Μπορείς να εξασφαλίσεις αυτά τα συναισθήματα ακόμα και σε περίπτωση απροόπτου. Πώς; Επιλέγοντας την καλύτερη ασφάλεια αυτοκινήτου και υπολογίζοντας την αξία και όχι την τιμή.

Σήμερα θα μάθεις πώς να αποφύγεις το λάθος που συχνά κάνουν πολλοί οδηγοί, επιλέγοντας όχι απλά την πιο οικονομική λύση, αλλά τη λύση με την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής!

Η υποχρεωτική με βάση το νόμο κάλυψη αφορά την αστική ευθύνη έναντι τρίτων. Όμως, στο δρόμο σου μπορεί να συναντήσεις διάφορους κινδύνους. Ίσως έρθεις αντιμέτωπος/η με ένα ανασφάλιστο όχημα― δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που, με αφορμή την υγειονομική κρίση, επιλέγουν να μην ασφαλίσουν τα οχήματά τους. Κι άμα χρειαστείς οδική βοήθεια;

Τώρα που το έκανες εικόνα, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου για την ασφάλεια αυτοκινήτου που ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Ποιοι Παράγοντες Καθορίζουν Την Τιμή Της Ασφάλειας Αυτοκινήτου;
 

Κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει την ελευθερία να τιμολογεί τα ασφαλιστήριά της με βάση τους παράγοντες που θεωρεί πιο σημαντικούς, αλλά και τις καλύψεις και τα προνόμια που παρέχει. Γι’ αυτό παρατηρείς συχνά τιμολογιακές διαφορές μεταξύ συμβολαίων.

Παρόλα αυτά, οι πιο συνηθισμένοι παράγοντες είναι οι εξής:

  • Ηλικία: Όσο πιο νέος, σε εμπειρία και ηλικία είναι ο οδηγός, τόσο μεγαλύτερο το επασφάλιστρο.
     
  • Χαρακτηριστικά Οχήματος: Το έτος κατασκευής του αυτοκινήτου, τα κυβικά και η ιπποδύναμη διαμορφώνουν ανάλογα και την τιμή. Εξίσου σημαντική είναι και η εμπορική αξία του αυτοκινήτου γιατί καθορίζει και το κόστος των επιπλέον καλύψεων (π.χ. κλοπή).
     
  • Ύψος Απαλλαγής: Όσο υψηλότερο είναι το ποσό της απαλλαγής, τόσο χαμηλότερο είναι και το κόστος της ασφάλειας.
     
  • Ιστορικό Ζημιών: Οι οδηγοί που εμπλέκονται συχνά σε ατυχήματα επιβαρύνονται με επιπλέον ασφάλιστρα, ενώ όσοι δεν έχουν ιστορικό ζημιών επιβραβεύονται συνήθως με εκπτώσεις στα ασφάλιστρα μέσω του Bonus/Malus.
     
  • Διάρκεια Κάλυψης: Η ασφαλιστική αγορά παρέχει ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτου με μηνιαία, τρίμηνη, εξάμηνη και ετήσια διάρκεια κάλυψης. Μπορεί η μηνιαία κάλυψη να μοιάζει λιγότερο δεσμευτική, ιδιαίτερα εάν δεν χρησιμοποιείς συχνά το αυτοκίνητο, όμως η ετήσια κάλυψη είναι σίγουρα πιο συμφέρουσα!

 

Υπολόγισε Την Αξία Ενός Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ασφάλισης Αυτοκινήτου
 

Στόχος μας στην Groupama Ασφαλιστική είναι να κάνουμε την ασφάλιση αυτοκινήτου απλή και προσιτή για όλους. Τα προγράμματα ασφάλισης αυτοκινήτου Pilote - Eco, Value, Plus, με 3μηνη, 6μηνη ή ετήσια διάρκεια, σου παρέχουν μια σειρά από σημαντικές καλύψεις και δωρεάν προνόμια και υπηρεσίες.

Το βασικό πρόγραμμα Groupama Eco σου προσφέρει κάλυψη για:

  • Αστική Ευθύνη Έναντι Τρίτων (Σωματικές βλάβες ανά θύμα και υλικές ζημιές ανά ατύχημα)
    Η κάλυψη συμπεριλαμβάνει:
    - Αστική Ευθύνη από επέκταση φωτιάς ή έκρηξης του ασφαλιζόμενου αυτοκινήτου
    - Αστική Ευθύνη εντός φυλασσομένων χώρων
    - Αστική Ευθύνη κατά τη μεταφορά, φόρτωση ή εκφόρτωση σε οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς
  • Φροντίδα Ατυχήματος
  • Προστασία BONUS/MALUS
  • Yλικές Ζημιές Του Οχήματος Από Ανασφάλιστο Όχημα

Στο πρόγραμμα μπορούν επίσης να συμπεριληφθούν και επιπλέον καλύψεις, όπως Πυρκαγιά, Θεομηνίες, Κλοπή, Οδική Βοήθεια, κλπ. Επιπλέον, με κάθε πρόγραμμα ασφάλειας αυτοκινήτου Pilote σου παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ:

 

Με βάση τα παραπάνω, αν υπολογίσεις ότι το κόστος των ασφαλίστρων του προγράμματος Pilote Eco για ένα όχημα με κυβισμό 1.000κ.εκ. και ασφαλιζόμενη αξία 2.000€ είναι μόλις 15,12€* το μήνα, θα διαπιστώσεις ότι η αξία των καλύψεων και των προνομίων που αποκτάς είναι πολύ μεγαλύτερη! 

*Η τιμή αφορά συμβόλαιο ετήσιας διάρκειας.

Εγγραφείτε στο Newsletter