Τι Είναι η Ασφάλεια Κατοικίας;

Για να νιώθεις «σαν στο σπίτι σου» όταν είσαι σπίτι, πρέπει να νιώθεις ασφαλής.

Μαθαίνοντας τι είναι η ασφάλεια πυρός και βλέποντας από τι σε προστατεύει και τι σου προσφέρει μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Groupama θα καταλάβεις γιατί η ασφάλεια σπιτιού είναι απαραίτητη ακόμα κι αν δεν είσαι ιδιοκτήτης ή κάτοχος στεγαστικού δανείου, αλλά ενοικιαστής. Άλλωστε, είναι ωραίo να νιώθεις σιγουριά στη ζωή, χωρίς “ίσως”, “μπορεί” κι “ama”. 

Τι Είναι Το Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο Κατοικίας;
 

Όταν ζητήσεις ασφάλιση κατοικίας αυτό που θα λάβεις είναι ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο πυρός. Με το ασφαλιστήριο αυτό η ασφαλιστική εταιρεία σού παρέχει κάλυψη για ζημιές ή απώλειες στο κτίριο (οικοδομή) ή και στο περιεχόμενο του ακινήτου (σπίτι, γραφείο, εξoχικό κλπ.), που μπορεί να προκληθούν από πυρκαγιά, σεισμό, κλοπές, καιρικά φαινόμενα και άλλους κινδύνους.

Θα εκπλαγείς αν μάθεις ότι σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδoς τα παραπάνω αποτέλεσαν το 64% των αιτιών που προκάλεσαν ζημιές σε κατοικίες το 2019:
 

Εκτός από τα περιουσιακά στοιχεία σου, τα περισσότερα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας περιλαμβάνουν και συμπληρωματικές καλύψεις που προστατεύουν εσένα και την οικογένειά σου, από απώλεια ενοικίων, τραυματισμούς, αστική ευθύνη κλπ. Έτσι, εκμηδενίζεις το μέγεθος της καταστροφής και μπορείς να συνεχίσεις τη ζωή σου κανονικά.

Τι Καλύπτει Η Ασφάλεια Πυρός;
 

Ας πάρουμε για παράδειγμα τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Groupama Maison. Αυτά τα προγράμματα σου δίνουν την ελευθερία να επιλέξεις το εύρος κάλυψης που θέλεις. Επίσης, ξέρεις εξαρχής ότι θα αποζημιωθείς από το πρώτο ευρώ και σε αξία καινούργιου (δεν χάνεις χρήματα λόγω παλαιότητας του ακινήτου ή των αντικειμένων) σε 7 εργάσιμες ημέρες.

Δες παρακάτω τις καλύψεις των προγραμμάτων ασφάλισης κατοικίας Groupama:

Όσο για το κόστος, είναι ελάχιστο!

Ενδεικτικό Kόστος Aσφάλειας Πυρός
 

Τα παρακάτω τιμολογιακά παραδείγματα αφορούν κάλυψη κτιρίου και σεισμού, για κατοικία με εμβαδόν 90τμ., έτος κατασκευής 2010, ετήσιο τρόπο πληρωμής και ενδεικτικό κεφάλαιο ασφάλισης κτιρίου €72.000.

  • Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Groupama - Eco: €91,46/έτος
  • Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Groupama - Value: €142,86/έτος
  • Πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας Groupama - Plus: €150,76/έτος

Τι Κάνεις Σε Περίπτωση Ζημιάς;
 

Διατηρείς την ψυχραιμία σου γιατί ξέρεις ότι η Groupama Ασφαλιστική είναι σίγουρα δίπλα σου. Μπορείς, επίσης, να προετοιμαστείς, βλέποντας το παρακάτω video:

 

Τι Πρέπει Να Προσέξεις;
 

Στην έρευνά σου για ασφαλιστήριο συμβόλαιο Πυρός/Κατοικίας διάβασε προσεκτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις για την αποζημίωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει κάποιος έπειτα από μια ζημιά ενδέχεται να είναι χαμηλότερο της αρχικής αξίας αγοράς ή ανακατασκευής του κτιρίου ή των αντικειμένων. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε πιθανή απαλλαγή (δηλαδή σε ποσό που αφαιρείται από τη συνολική αποζημίωση που καταβάλλει η ασφαλιστική εταιρεία και επιβαρύνει τον ασφαλισμένο) που προσδιορίζεται εντός του συμβολαίου χωριστά για κάθε κάλυψη ή παροχή. Σε κάθε ζημιογόνο γεγονός, η ασφαλιστική εταιρεία αποζημιώνει μόνο για το υπερβάλλον του ποσού αυτού.

Θα πρέπει επίσης να προσέξεις τις καλύψεις που έχουν όριο ηλικίας οικοδομής, όπως για παράδειγμα η κάλυψη σεισμού, η οποία ενδέχεται να μην παρέχεται σε κτίρια με άδεια κατασκευής πριν το 1960, ή ακόμα η διαρροή λόγω θραύσης σωληνώσεων, η οποία μπορεί να μην παρέχεται σε κτίρια από κάποια ηλικία και πάνω.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ακόμα να γνωρίζεις, εάν η κάλυψη του βραχυκυκλώματος παρέχεται μόνο εφόσον προέρχεται από εστία φωτιάς ή όχι. Όπως επίσης, εάν η κάλυψη της θραύσης κρυστάλλων παρέχεται για ζημιές από οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός ή αποκλειστικά και μόνο για ζημιές από καλυπτόμενο κίνδυνο.

Μάθε περισσότερα για τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας Groupama και βάλε κάθε έγνοια “για ύπνο”!

Εγγραφείτε στο Newsletter